Prova på drejning eller skulptering

På en eller två timmar arragerar jag en personlig kurs i drejning alternativ skulpturteknik. Att använda lera som material är något man bör testa för att få en tydlig bild på hur keramik skapas. 

Jag bränner och glaserar åt dej, och avhämtning kan ske ca 2 – 3 veckor senare. 

Klicka här för tidsbokning. 

Max 1 personer
Pris: 450kr/pers./3 timmar. (inkl material, bränningar)

 

Privat Kurs

Lär dig keramiktillverkning med hjälp av olika teknik. Kursen är uppdelad i tre(3) olika nivåer. Varje nivå är på 6 kurstillfällen 3 timmar/tillfälle. Detta är en individuell kurs och kurstillfällen kan bli fullsatt.

För mer info skicka gärna ett meddelande genom att klicka här


Nivå 1 - Nybörjare

Nivå 2 - fortsättning

Nivå 3 - Avancerad

Du får lära dig de enklaste teknik för att skapa en skål/mugg. Vi använder oss av tekniken trumning,kavling och ringling.

Teori: Materialet leran. Stengods och lergods.

Om du redan kan de vanligaste teknik för att skapa enkla skålar/muggar etc. Är det dags för drejning som kan kräva en del övning och tålamod. I den här kusen har vi som mål att centrera leran och lära oss de grunder för att få fram en cylindrisk form. Vi kommer även att beskicka(svarva) det du har drejat.

Teori: Drejning och verktyg

I denna kurs får du lära dig andra teknik inom keramik. Du får själv välja vilken teknik du vill fokusera på. Men för att komma igång med kursen lär jag ut "Fattigmans litografi" Fotografiska bilder på lera.